Vink adviseert Bosz: 'Hij zou een ideale rol als pinchhitter kunnen vervullen'

Vink adviseert Bosz: 'Hij zou een ideale rol als pinchhitter kunnen vervullen'

12 juni 2023 om 17:47
Laatste update: 12 juni 2023 om 17:48

Marciano Vink denkt dat er komend seizoen bij PSV geen plek in de basis meer is voor Luuk de Jong. De ESPN-analist adviseert Peter Bosz, de nieuwe trainer in Eindhoven, zonder de 32-jarige spits te spelen.

Bosz werd eerder op de maandag officieel gepresenteerd door PSV. Vink vermoedt dat de Apeldoorner geen beroep op De Jong gaat doen in de punt van de aanval. "Hij zou een ideale rol kunnen vervullen als pinchhitter", zegt hij tegen ESPN. "In de spits wil Bosz iemand hebben die kan sleuren, afjagen én goed voor de goal is. Ik las dat ze met Ricardo Pepi bezig zijn. Die zou dat kunnen bijvoorbeeld. Aan de rechterkant moet je met Johan Bakayoko misschien ook nog wel een concurrent halen."

Vooral voor de defensie moet PSV op zoek naar versterkingen, stelt Vink. "Daar moet iemand staan met snelheid die bij voorkeur ook nog de bal naar dezelfde kleur kan spelen", aldus de analist. "Daar moet dus écht nog iemand bij. Op zich hebben ze met Jordan Teze iemand met snelheid en komt Shurandy Sambo als rechtsback terug om vol voor zijn kansen te gaan. Dan heb je dus in het centrum alleen nog een goede voetballer nodig."