PSV over makkelijke keuze: 'Als je dan Peter Bosz binnen kunt halen...'

PSV over makkelijke keuze: 'Als je dan Peter Bosz binnen kunt halen...'

12 juni 2023 om 13:54

PSV hoefde geen twee keer na te denken toen Peter Bosz beschikbaar bleek om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Technisch directeur Earnest Stewart kan zijn enthousiasme nauwelijks verbergen.

Bosz tekende maandag een contract voor drie seizoenen in het Philips Stadion. "Mijn gevoel over Peter is heel goed en het zou ook raar zijn als dat niet zo zou zijn. We kwamen recent in een situatie waarin we niet terecht wilden komen en dan moet je proberen meteen door te schakelen in je hoofd en gedachten, voor de komende seizoenen", zegt de Amerikaan tegen PSV TV.

Volgens Stewart was Bosz meteen de 'droomkandidaat' na het vertrek van Ruud van Nistelrooij. "Het was vrij makkelijk om een keus te maken in de manier waarop we verder wilden gaan met PSV. Als je dan Peter Bosz als gedroomde kandidaat kunt binnenhalen, is dat heel fijn. Hij heeft in het verleden al heel wat laten zien, ook bij grote clubs. Hij heeft heel veel ervaring en staat bekend om een bepaalde speelwijze, die aanvallend en attractief is. Zijn speelwijze is gestoeld op vermaken, maar misschien moet ik eerst 'winnen' zeggen. Vanaf het eerste moment werd duidelijk dat hij en wij dat aan het najagen zijn: kampioen worden."