Berghuis gaat akkoord: Ajax moet linkspoot missen in eerste duels van het seizoen

Berghuis gaat akkoord: Ajax moet linkspoot missen in eerste duels van het seizoen

12 juni 2023 om 12:52
Laatste update: 12 juni 2023 om 12:53

Ajax kan aan het begin van het nieuwe seizoen niet beschikken over Steven Berghuis. De Ajax-middenvelder heeft een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd. Daardoor is hij drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Op de laatste speeldag in de Eredivisie, na afloop van FC Twente - Ajax, verkocht Berghuis een klap aan een supporter van FC Twente. De fan zou Brian Brobbey racistisch hebben bejegend. In een statement bood Berghuis al zijn excuses aan, terwijl Ajax hem een geldboete gaf. Nu moet de linkspoot ook toekijken tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen, omdat hij niet in beroep gaat tegen het schikkingsvoorstel.

Tekst gaat verder onder de video

Berghuis mag niet in actie komen bij de eerste drie duels van het Eredivisie-seizoen die Ajax afwerkt. De Oranje-international pakte op bezoek bij Twente namelijk ook zijn vijfde gele kaart van de afgelopen voetbaljaargang, waardoor die schorsing nog bij de straf van de aanklager wordt opgeteld.

Afgelopen seizoen was Berghuis goed voor negen goals en negen assists in Eredivisie-verband. Ook werd hij door de supporters uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar.