Koeman legt uit of ontbreken Berghuis te maken heeft met incident bij FC Twente

10 juni 2023 om 17:53

Ronald Koeman heeft op de persconferentie van vrijdagmiddag uitgelegd waarom hij nauwelijks Ajax-spelers heeft geselecteerd voor de komende interlandperiode. De bondscoach legt uit dat zijn keuze niet los gezien kan worden van de vorm van de Amsterdammers. 

"Het liefste kijk je naar fitheid, niveau van spelen en in vorm zijn. Dat lukt niet altijd, omdat er op de ene positie meer concurrentie is dan op de andere", aldus Koeman. "Maar de selectie in algemene zin is gebaseerd op wat ik gezien heb en op wat ik zag in de week in maart (tijdens de vorige interlandperiode, red.) heb gezien. Dan heeft ook vorm absoluut te maken met uiteindelijke keuzes. Het klopt wel dat je daarom voor deze selectie minder spelers kiest van Ajax.

Koeman benadrukte tot slot dat ook de afwezigheid van Steven Berghuis te maken heeft met een gebrek aan vorm, en dus niet met het incident van eind mei. De Ajax-middenvelder/aanvaller deelde toen na het duel met FC Twente (3-1) een vuistslag uit aan een fan van de thuisploeg.