'PSV kan met Bosz voor de dag komen, maar het gaat wel om de punten'

'PSV kan met Bosz voor de dag komen, maar het gaat wel om de punten'

11 juni 2023 om 08:26

Willy van de Kerkhof is voorzichtig enthousiast over de komst van Peter Bosz naar PSV. Het clubicoon waarschuwt de 59-jarige trainer wel dat attractief voetbal gepaard zal moeten gaan met resultaten.

"Ja, ik denk dat PSV een trainer heeft waarmee de club voor de dag kan komen", begint Van de Kerkhof in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De opmerkingen over het winnen met attractief voetbal onderschrijf ik wel. Ik hoop dat we wat meer vermaakt worden dan afgelopen seizoen, maar uiteindelijk gaat het wel in elke wedstrijd om de punten. Dat wordt weleens vergeten."

Toch denkt Van de Kerkhof dat Bosz PSV verder zal helpen. "Ik verwacht dat hij spelers individueel ook beter kan maken door ze veel persoonlijke aandacht te geven. Veel zal ook afhangen van de zomer, waarin PSV een betere selectie moet zien neer te zetten. Daarbij ligt de druk op Earnest Stewart, uiteraard. Ik heb ook daar vertrouwen in, want hij weet volgens mij van wanten."

Bosz en PSV zouden het eens zijn over een contract voor drie seizoenen. De ex-coach van Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon wordt vermoedelijk maandag gepresenteerd in het Philips Stadion.