'Deze week bij De Jong en De Ligt maar eens peilen wat voor coach Bosz is'

'Deze week bij De Jong en De Ligt maar eens peilen wat voor coach Bosz is'

10 juni 2023 om 14:14

Joey Veerman is benieuwd naar Peter Bosz, die op het punt staat om gepresenteerd te worden als nieuwe trainer van PSV. Voor de 24-jarige middenvelder reden om eens te informeren bij zijn Oranje-teamgenoten.

"Ik ken hem helemaal niet. Deze week bij Oranje maar eens bij Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong peilen wat voor soort trainer hij is, haha", zegt Veerman in gesprek met ELF Voetbal. De Volendammer hoopt dat hij dit keer meer plezier beleeft aan zijn tijd bij de nationale ploeg. In maart moest hij al na tweeënhalve dag naar huis, omdat hij ziek was geworden. "Volgende week hoop ik voor de eerste keer mee te kunnen doen."

Het ziet er kansrijk uit voor Veerman, die niet tot de afvallers behoorde. Bondscoach Ronald Koeman had slecht nieuws voor Daley Blind en Tijjani Reijnders. "Iedereen wist dat er nog twee jongens zouden afvallen. De kans dat jij dat bent, is er altijd. Ik ben blij dat ik het niet was. Maar een juichmomentje? Nee, die had ik niet."

Veerman hoopt tegen Kroatië te debuteren in het Nederlands elftal. "Of ik iemand mijn eerste Oranje-shirt heb beloofd? Die houd ik zelf. Mijn tweede tenue? Ik denk dat die voor mijn vader of moeder is, maar ik heb nog niets gehoord daarover. Ze zullen woensdag en volgende week zondag op de tribune zitten. Sowieso komen er veel familieleden en vrienden kijken in Rotterdam. Laten we hopen dat we daar twee keer spelen, want dan hebben we de finale gehaald."

"Wat ik met het haasje ga doen, als ik debuteer? Waarschijnlijk komt hij in een la onder de wasbak in de badkamer terecht. Voorlopig dan. We moeten nog een mooie kamer voor mijn voetbalherinneringen inrichten, haha", grapt Veerman.