'Chelsea weet van geen ophouden en denkt weer aan manager die het eerder ontsloeg'

'Chelsea weet van geen ophouden en denkt weer aan manager die het eerder ontsloeg'

8 april 2023 om 11:14

Carlo Ancelotti is de volgende trainer die in verband wordt gebracht met Chelsea. De Italiaan stond tussen 2009 en 2011 al voor de groep op Stamford Bridge en behoort volgens ESPN nu tot de kandidaten om de manager te worden van The Blues.

Na het ontslag van Graham Potter haalde Chelsea de eerder ontslagen Frank Lampard terug als 'caretake manager'. Dat betekent dat de club uit Londen nog een nieuwe coach zoekt voor de volgende voetbaljaargang. Chelsea zou al contact hebben gelegd met Julian Nagelsmann, Luis Enrique en Antonio Conte. Nu wordt de naam van Ancelotti ook genoemd.

Chelsea zou in totaal zeven kandidaten op het oog hebben voor de managerspositie. ESPN weet dat de positie van Ancelotti onder druk staat bij Real Madrid, dat een teleurstellend seizoen beleeft. In de Spaanse hoofdstad heeft de oefenmeester echter nog een contract tot medio 2024.

Tussen 2009 en 2011 was Ancelotti al eens de coach van Chelsea. In zijn eerste seizoen legde hij beslag op de Premier League-titel en FA Cup, maar in het jaar dat volgde kon Ancelotti niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Chelsea eindigde als tweede in de competitie, waarna de Italiaan op straat werd gezet.