Chelsea rondt opmerkelijke terugkeer af: Lampard twee jaar na ontslag terug

Chelsea rondt opmerkelijke terugkeer af: Lampard twee jaar na ontslag terug

6 april 2023 om 14:29
Laatste update: 6 april 2023 om 16:41

De kogel is door de kerk: Frank Lampard keert voor even terug als manager bij Chelsea. De clubicoon gaat aan de slag als 'Caretaker' op Stamford Bridge na het ontslag van Graham Potter.

De terugkeer van Lampard bij Chelsea is gerust opvallend te noemen. De oud-middenvelder werd twee jaar geleden nog op straat gezet door de club, terwijl hij recent zijn biezen moest pakken bij degradatiekandidaat Everton. Potter werd recent echter ook ontslagen bij Chelsea, dat graag een interim-manager wilde aanstellen voor de rest van het seizoen. Op die manier kunnen The Blues alvast kijken naar een coach die vanaf het begin van volgend seizoen in kan stappen.

Dit seizoen speelt Chelsea nog negen Premier League-duels, die dus onder leiding van Lampard zullen staan. De ploeg uit Londen staat echter teleurstellend elfde op de ranglijst, waardoor het behalen van Europees voetbal een lastig verhaal wordt. De belangrijkste affiches wachten dan ook in de Champions League op Lampard en consorten. In de kwartfinale van het miljardenbal is Real Madrid al over een week de tegenstander.

Antonio Conte, Julian Nagelsmann en Luis Enrique worden genoemd als kandidaten om het stokje van Lampard over te nemen na dit seizoen. Chelsea heeft al contact gelegd met het drietal, maar er is zeker nog geen uitsluitsel over met wie het definitief in zee zal gaan.

Lampard werd in de zomer van 2019 aangesteld bij Chelsea, toen de club te maken had met een transferverbod. De voormalig Engels international gaf talenten als Reece James, Tammy Abraham en Fikayo Tomori de kans in zijn ploeg. Een seizoen later haalde Lampard Hakim Ziyech naar de club, maar niet veel later werd de manager de laan uitgestuurd.