Lucht klaart op bij FC Volendam na machtsstrijd

Rust keert terug na machtsstrijd Volendam: 'Er is met modder gegooid'

8 maart 2023 om 20:45

Bij FC Volendam is na een stevig gesprek de vrede getekend, of is er op zijn minst sprake van een wapenstilstand. Volgens voorzitter Jaap Veerman van de raad van commissarissen gaan alle partijen nu 'met een positief gevoel verder'.

De voorbije maanden woedde een machtsstrijd in het vissersdorp. Die kreeg deze week een nieuwe wending doordat Wim Jonk en zijn secondanten een nieuw contract tot medio 2026 tekenden. Zij genieten het vertrouwen van het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Smit. Jonk en Smit maakten bovendien stevige verwijten aan de rvc. Het was dan ook wachten hoe die zou reageren, maar de lucht is geklaard.

De commissarissen en het bestuur spraken dinsdagavond liefst vier uur. "En dat was hard nodig ook", stelt Veerman in het Noordhollands Dagblad. Het gesprek heeft volgens hem veel opgelost. "We gaan verder, al zullen er nog meer gesprekken gevoerd moeten worden. We hebben verschillen van mening over van alles en nog wat. Maar als dat maar bespreekbaar is, is het goed voor de club."

"We hoeven niet op één lijn te zitten. Als het klimaat binnen de club maar constructief is", vervolgt Veerman, die ook ingaat op de kritiek van Jonk en Smit. "Dat klopt, dat er met modder is gegooid. Zelf heb ik daar niet zo’n last van. We gaan nu samen verder." De contractverlengingen van Team Jonk en de directie noemt hij een bestuursbesluit.

De deur voor Keje Molenaar blijft wat Veerman betreft echter dicht. "Dat is een gepasseerd station. En dat is ook goed. Nogmaals: we moeten samen door in het belang van FC Volendam."