'Situatie bij Volendam op scherp: commissarissen overleggen'

'Volendam-commissarissen komen bijeen na nieuwe wending in machtsstrijd'

7 maart 2023 om 13:18

De machtsstrijd bij FC Volendam kreeg dinsdag een nieuwe wending door de contractverlengingen van Wim Jonk, zijn team en de directie. Volgens NH is de situatie in het vissersdorp daarmee verder op scherp gezet.

De raad van commissarissen werd maandag ingelicht en voert later op dinsdag overleg. In het uiterste geval kan de rvc besluiten om het bestuur weg te sturen. Of dat daadwerkelijk gebeurt, is de vraag. Het bestuur en Jonk vormen één front, waardoor het de chaos nog groter zou maken.

Jonk is akkoord met Volendam over een nieuw contract tot medio 2026. Onder meer technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind blijven diezelfde periode binnenboord. Team Jonk geniet de steun van het bestuur, onder wie voorzitter Jan Smit, maar de rvc oordeelde dat zij te veel macht hebben. De clubleiding kreeg de opdracht in te grijpen, maar het tegenovergestelde is nu het geval.

"Deze club is niet van de commissarissen of van wie dan ook. We werken samen met de directie en het bestuur en daarmee vormen we één blok dat het beste voorheeft met FC Volendam", zei Jonk in De Telegraaf over zijn contractverlenging. De oefenmeester sprak onder meer de hoop uit dat Keje Molenaar alsnog aan de slag gaat als vicevoorzitter.

Onder Jonk promoveerde Volendam vorig seizoen naar de Eredivisie. De Noord-Hollanders kenden een bijzonder moeilijke start, maar zijn inmiddels opgeklommen naar plek veertien. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen Feyenoord.