Henk Parren treedt af als RvC Vitesse na nederlaag in rechtszaak om GelreDome

Topman RvC Vitesse vertrekt: 'Besluit dat ik in belang van de club heb genomen'

3 maart 2023 om 16:07
Laatste update: 3 maart 2023 om 17:02

Henk Parren treedt terug uit de Raad van Commissarissen van Vitesse. De 64-jarige bestuurder vertrekt als voorzitter van de RvC en van de Stichting Betaald Voetbal 'Vitesse-Arnhem'. Adviseur Bert Roetert neemt het stokje over van Parren binnen de twee bestuursorganen.

Het is de zoveelste gebeurtenis in een rumoerige week voor Vitesse, dat eerder deze week een kort geding verloor tegen de eigenaren van stadion GelreDome. Nu volgt het nieuws van Parren, die in een openhartig statement afscheid neemt bij de geel-zwarten. De voormalig voorzitter van de RvC stond samen met de clubdirecteur Pascal van Wijk onder hoge druk vanwege de zaak rondom het GelreDome. "Nu is het moment gekomen om afscheid te nemen; een besluit dat ik in het belang van de club heb genomen", meldt de oud-voorzitter op de site van Vitesse.

Zijn opvolger wordt adviseur Bert Roetert, die al ervaring heeft op de functies die hij gaat bekleden. Hij dankte zijn nieuwe functie in 2012 nog af, omdat hij zijn rol binnen de club gelimiteerd vond. Nu is hij terug en is het onder andere aan hem om het gebeuren rondom Vitesse's stadion op te lossen. Als dit niet lukt, bestaat er de kans dat de club uit Arnhem hun proflicentie verliest.