Vitesse ontkent woorden stadiondirecteur: 'Hebben echt concreet voorstel gedaan'

Vitesse komt dichterbij deadline in geschil stadion: 'Hebben wel voorstel gedaan'

25 februari 2023 om 14:15

De deadline nadert, maar de strijd tussen Vitesse en het exploitatiebedrijf van de GelreDome blijft onverminderd doorgaan. De laatste reactie van stadiondirecteur Michael van de Kuit was dat hij geen nieuw voorstel van de Arnhemse club heeft gezien, maar volgens Vitesse is daar niets van waar.

Eerder deze week kwam Vitesse naar buiten met het heuglijke nieuws dat de club 'in hoofdlijnen' akkoord was over een voorstel voor een nieuw huurvoorstel aangaande stadion GelreDome. Dit contract werd eerder verbroken omdat de club minder wilde betalen. Later die dag werd dat nieuws ontkracht door Van de Kuit. Hij vertelde aan de Gelderlander dat er helemaal geen voorstel binnen was gekomen en dat een akkoord nog ver weg lag. Hierdoor lijkt het erop dat beide partijen nog niet nader tot elkaar zijn gekomen.

Toch geeft Vitesse vandaag aan dat de club wel degelijk een voorstel heeft gestuurd. Tegenover dezelfde krant reageert de clubleiding verbaasd. "De club wil benadrukken dat er wel degelijk een zeer concreet en constructief voorstel is gedaan. Dat heeft algemeen directeur Pascal van Wijk dinsdag per mail naar Michael van de Kuit verstuurd. Een bericht waar veel mails, maar helaas geen inhoudelijke reactie of tegenvoorstel op volgden. Dit kan allemaal bewezen worden."

Het lijkt erop dat er een misverstand is ontstaan over het voorstel. Van de Kuit zegt dat hij wel een dergelijke mail heeft gehad, maar dat daar alleen maar een paar bullets instonden. De tijd begint inmiddels wel te dringen voor Vitesse, aangezien de KNVB vóór 1 maart duidelijkheid wil hebben over het stadion waar ze volgend seizoen in spelen. Het risico bestaat dan dat de voetballicentie wordt ingetrokken.