Van Dijk zestiende bij Ballon d'Or-verkiezing, Ronaldo eindigt net in top 20

17 oktober 2022 om 18:12
Laatste update: 17 oktober 2022 om 19:03

Virgil van Dijk is maandagavond de beste Nederlander bij de Ballon d'Or-verkiezing. De verdediger van Liverpool eindigt op een zestiende plaats. Cristiano Ronaldo won de prijs vijf keer, maar de Portugees staat dit jaar op de twintigste positie.

Het is voor de 37-jarige Ronaldo de laagste plek op de ranglijst sinds 2005. Vorig jaar eindigde de Portugees op de zesde plaats en won Lionel Messi de prestigieuze voetbalprijs, maar voor dit jaar is hij niet genomineerd. Dat gebeurde in 2005 ook voor het laatst. In 2006 was het de laatste keer dat zowel Ronaldo als Messi niet in de top drie van de verkiezing zat.

Karim Benzema, Robert Lewandowski en Erling Haaland worden dit jaar gezien als de grootste kanshebbers voor de Ballon d’Or. De uitreiking van de prijs begint maandagavond om 20.30 uur.

Tot nu toe zijn de eerste zestien namen van de ranglijst bekendgemaakt. Net boven Ronaldo staan Luis Diaz (Liverpool), Casemiro (Manchester United) en Dusan Vlahovic (Juventus) op een gedeelde zeventiende plaats.