Lewandowski: 'Hij is favoriet voor Ballon d'Or, als ze het niet weer aflassen'

14 oktober 2022 om 11:54
Laatste update: 14 oktober 2022 om 13:04

Robert Lewandowski heeft zich uitgelaten over zijn favoriet voor de Ballon d’Or van 2022. De spits van FC Barcelona denkt dat Karim Benzema de winnaar wordt bij de verkiezing 17 oktober. Daarbij deelde Lewandowski ook nog een plaagstootje uit naar de organisatie.

"Hij is wel de grote favoriet ja", vertelt Lewandowski over de kansen omtrent de prestigieuze prijs in gesprek met Movistar Plus. "Als ze de verkiezing niet weer aflassen dan is de kans heel groot dat Benzema inderdaad gaat winnen." Twee jaar geleden was Lewandowski de gedoodverfde kandidaat voor het winnen van de Ballon d'Or, maar toen werd de verkiezing vanwege corona afgelast.

In 2020 maakte Lewandowski 55 doelpunten voor Bayern München en won hij de Champions League, Bundesliga en DFB Bokal. Mede daarom was hij dé favoriet voor de Ballon d’Or dat jaar, maar daar stak de pandemie een stokje voor. Dit jaar lijkt Karim Benzema de topkandidaat voor de prijs. De Fransman scoorde in 46 officiële wedstrijden 44 keer voor Real Madrid. Met zijn club werd hij als aanvoerder kampioen van Spanje en won hij de Champions League. Daarnaast keerde hij terug in de Franse nationale ploeg.