'Het verschil met Ajax is bizar groot, de jongens in de kleedkamer zijn gebroken'

17 oktober 2022 om 13:52

Marinus Dijkhuizen en de spelers van Excelsior zijn onder de indruk van Ajax. De Amsterdammers hoefden niet eens hun beste spel te spelen om de promovendus uit Rotterdam met een 7-1 nederlaag naar huis te sturen.

"Het is heel vervelend, maar je weet dat het kan gebeuren", reageert Dijkhuizen bij de NOS. "We troffen Ajax niet op een goed moment. Na een aantal nederlagen staat de boel op scherp en gaan ze niemand sparen. Overall was het kwaliteits- en niveauverschil bizar groot."

De afstraffing door Ajax heeft er fysiek ingehakt bij de spelers van Excelsior. "De jongens in de kleedkamer zijn helemaal gebroken. Het gaat supersnel, ze zijn allemaal supersterk. Het is vooral geweldige bagage voor die gasten. Acht jongens spelen voor het eerst in de Johan Cruijff Arena. Ik verwijt de ploeg niks."

De Excelsior-trainer tilt dan ook niet al te zwaar aan de nederlaag. "Totaal niet. Ik heb alleen gezegd: als jullie ooit nog een keer vragen waarom we krachttraining doen... Toen begonnen ze allemaal te lachen, want ze hebben het allemaal ervaren. Van Berghuis tot Brobbey, allemaal zijn ze supersterk."