Ajax met de grond gelijk gemaakt: 'Niets te zoeken in de Champions League'

13 oktober 2022 om 08:30

Ajax heeft 'niets te zoeken' in de Champions League, concludeert Khalid Boulahrouz na de 4-2 nederlaag van de Amsterdammers tegen SSC Napoli. De voormalig Oranje-international wijst naar de fouten die de ploeg van Alfred Schreuder blijft maken.

In het Stadio Diego Armando Maradona ging het al snel mis. Oud-PSV'er Hirving Lozano dook na een prachtige pass van Piotr Zielinski vrij op voor Remko Pasveer en kopte de 1-0 binnen. "Voor de wedstrijd hebben we het gehad over details. Als je dan je man zo makkelijk laat lopen bij de eerste actie in zo'n belangrijke wedstrijd… Ja, dan kun je het over details hebben, maar als je steeds dezelfde fouten blijft maken, heb je niets te zoeken in de Champions League", aldus Boulahrouz."

Daarmee wijst de voormalig verdediger vooral naar Daley Blind en Calvin Bassey. Eerstgenoemde Ajacied ging ook de fout in bij de 4-2 van Victor Osimhen. "Ik kan me niet voorstellen dat hij Osimhen niet zag aankomen. Hij coachte al dat de bal naar de keeper moest, dat wilde hij graag zien. Dan zou je denken: dan tik jij hem naar de keeper. Maar hij wilde de speler die druk op hem zette afkappen", zo ziet Boulahrouz. "Een speler van het kaliber Blind die zo'n fout maakt, dat mag niet."