Vink verbaast zich over Ajax: 'Dat soort spelers zie je helemaal niet meer'

13 oktober 2022 om 07:34
Laatste update: 13 oktober 2022 om 07:39

De keuzes en uitleg van Alfred Schreuder omtrent het wisselbeleid bij Ajax doen een hoop stof opwaaien bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Marciano Vink begrijpt niet waarom Owen Wijndal geen kans krijgt.

Schreuder begon met Calvin Bassey als linkervleugelverdediger. Op het uur werd Jorge Sánchez gewisseld voor Youri Baas, waardoor Bassey naar de rechtsbackpositie verhuisde. "Ajax heeft Wijndal en Regeer, die het vorig jaar goed heeft gedaan. Het zijn spelers die bewezen hebben dat ze over de Ajax-filosofie beschikken. Dat soort spelers zie je helemaal niet meer", zegt Vink.

"Wijndal is weliswaar ziek geweest, maar Schreuder had hem de afgelopen weken wedstrijdritme kunnen laten opdoen", stelt de analist. "Nu moet je een linksback naar de rechterkant halen. Op bepaalde momenten zie je dat hij naar zijn linkerbeen moet draaien. Het is zonde, dat je geen spelers inzet die daarvoor gehaald zijn."

Kees Luijckx denkt te weten waarom Bassey naar de rechterflank verhuisde. "Hij heeft geen ander alternatief om Kvaratskhelia op te pakken." Sánchez beleefde een lastige avond tegen de Georgische dribbelaar. "Maar het is wel opvallend dat hij op linksback voor Baas kiest. Luijckx krijgt bijval van Robert Maaskant. "In zijn commentaar zegt Schreuder duidelijk dat hij niet voor Wijndal kiest. Hij zegt eigenlijk heel makkelijk: Ik vind Wijndal niet geschikt om op dit niveau te spelen."