Club Brugge zet België op z'n kop: 'Dromen van eindzege Champions League'

5 oktober 2022 om 11:20

Club Brugge blijft vriend en vijand verrassen in de Champions League. Na Bayer Leverkusen en FC Porto weet nu ook Atlético Madrid hoe het is om te verliezen van de Belgische kampioen en dat leidt tot een jubelstemming bij de zuiderburen.

Het Laatste Nieuws spreekt van een 'sprookjescampagne' van Club Brugge. 'Het sprookje blijft maar duren! Een historische achtste finale in de Champions League lonkt', klinkt het. 'Blauw-zwart in dromenland.' De Morgen wijst op het grote aantal talenten in de ploeg, waaronder Björn Meijer. 'Ze lokken scouts uit heel Europa naar West-Vlaanderen.'

'Carl Hoefkens (trainer Club Brugge, red.) is pas de zesde trainer die zijn eerste drie wedstrijden in de Champions League wint', haalt Het Nieuwsblad aan. 'Van de vorige vijf haalden liefst vier de finale. Maar misschien mag Club Brugge wel dromen van nog meer', doelt de ochtend op een mogelijke eindzege in de Champions League.

Simon Mignolet was de grote man tegen Atlético, aldus oud-international Gilles De Bilde bij VTM. "Wat moet je nog zeggen hé. Opnieuw was hij van cruciale waarde op de cruciale momenten. Je kan stilaan een uitgebreide compilatievideo maken van z'n reddingen. Zeker in wedstrijden als deze is zijn ervaring, kwaliteit en focus een echte meerwaarde."

Ook Marc Degryse prijst Mignolet. "Maar niet alleen hij blonk uit. Dit was een totaalprestatie." Voormalig bondscoach René Vandereycken is het daarmee eens. "Dit was vooral een schitterende prestatie van de héle ploeg. De vraag is waarom Club Brugge dit in de competitie nog niet brengt. Op dit moment is Club in Europa beter dan in de competitie."