Kuyt en ADO overrompelen Jong Ajax en hebben eerste zege binnen

28 augustus 2022 om 14:11

Dirk Kuyt heeft met ADO Den Haag de eerste seizoenszege geboekt. In eigen huis werd het Jong Ajax van John Heitinga met 4-0 over de knie gelegd.

ADO verloor zijn eerste drie wedstrijden, waardoor er werk aan de winkel was. Uitgerekend tegen zijn vriend Heitinga kon Kuyt het tij keren. Het duel begon voortvarend voor de thuisploeg. Binnen twee minuten stond ADO via een kopgoal van Joël Zwarts op voorsprong in het Bingoal Stadion. Nog voor rust verdubbelde Xander Severina de marge.

Na rust ging ADO op dezelfde voet verder. Via Max de Waal liep de ploeg in minuut 48 uit naar een 3-0 voorsprong. Jong Ajax-sluitpost Tom de Graaff kon in het restant van de wedstrijd nog een keer vissen. Severina tekende op het uur voor zijn tweede van de middag.

Door de overwinning neemt ADO afstand van de onderste regionen in de Keuken Kampioen Divisie. Het gat met koplopers PEC Zwolle en FC Eindhoven is met negen punten nog aanzienlijk.