Twee keer rood en late gelijkmaker: Rangers beleeft choatische PSV-generale

20 augustus 2022 om 15:34
Laatste update: 20 augustus 2022 om 16:07

Rangers FC heeft zaterdagmiddag geen vertrouwen getankt voor de Champions League-return tegen PSV. Op bezoek bij Hibernian FC kreeg de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst twee tegengoals én twee rode kaarten: 2-2.

Van Bronckhorst koos vier dagen na het gelijkspel tegen PSV, dat wél een week vrijaf heeft gekregen, voor twee nieuwe namen: Steven David en Malik Tillman maakten plaatsen voor Ryan Jack en Rabbi Matondo. Makkelijk had Rangers het geen moment niet in Edinburgh.

Vlak voor rust kwamen The Gers wel op voorsprong dankzij een goedkope penalty. Aanvoerder James Tavernier pakte het cadeautje gewillig uit. In de tweede helft kwam Hibernian al vroeg langszij via Martin Boyle, gevolgd door de snelle 1-2 van Tom Lawrence.

Vervolgens ging het helemaal mis voor Rangers, dat binnen tien minuten twee rode kaarten kreeg. John Lundstram (tackle van achteren) en Alfredo Morelos (elleboog) gingen over de schreef, waardoor Van Bronckhorst nog maar negen spelers tot zijn beschikking had. Zij hielden geen stand: Josh Campbell bepaalde in de 93ste minuut de eindstand op 2-2.

Rangers stapt komende week op het vliegtuig naar Nederland voor de tweede ontmoeting met PSV in een week tijd. De winnaar van het tweeluik gaat naar de groepsfase van de Champions League.