Kuyt wil ADO in het linkerrijtje van de Eredivisie zien: 'Was ook teleurgesteld'

2 juni 2022 om 11:45

ADO Den Haag heeft de komst van Dirk Kuyt nog niet wereldkundig gemaakt, maar de voormalig Oranje-international heeft zijn eerste persconferentie als coach in Den Haag er wel al op zitten. Kuyt steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Ondanks dat ADO officieel nog niets heeft gemeld over Kuyt, wordt hij donderdag gepresenteerd bij de Hofstedelingen. "Afgelopen zondag (toen de veelbesproken return tegen Excelsior gespeeld werd, red.) wist ik al van de interesse van ADO, dus ik was natuurlijk ook heel erg teleurgesteld. Dat hoort er alleen bij in de sport, het gaat mij met name om de ambitie van de club."

"Ik heb van meerdere journalisten in de laatste dagen gehoord dat Den Haag echt een sleeping giant is. Dat spreekt mij enorm aan, om juist daar als trainer te beginnen. Ik wil me vanuit daar ontwikkelen als coach. Ik zie het als enorme uitdaging om ADO terug te brengen waar het thuishoort."

In welke positie hoort ADO zich dan te bevinden? "Dat is in mijn optiek in de Eredivisie, in het linkerrijtje. Als ik daar mijn bijdrage in kan hebben als coach, dan pak ik dat met beide handen aan."