'Franken krijgt geen plekje in technische staf van ADO bij komst van Kuyt'

1 juni 2022 om 18:11

Giovanni Franken gaat geen deel uitmaken van de technische staf van Dirk Kuyt bij ADO Den Haag. De geboren Rotterdammer stond in de laatste weken voor de groep bij de club, maar zal nu waarschijnlijk een andere functie krijgen binnen de club.

Het was al duidelijk dat Franken volgend seizoen niet voor de groep zou staan bij ADO, omdat hij niet over de juiste papieren beschikt. Een functie in de staf van aanstaand coach Kuyt zit er echter ook niet in, zo meldt Omroep West. Welke functie Franken nu zal gaan bekleden bij ADO, is niet duidelijk. Eerder was de oefenmeester al jeugd- en assistent-trainer in Den Haag.

Assistent-trainer Edwin Grünholz zal helemaal vertrekken bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Intern was er een 'lobby' gaande om de geboren Hagenaar aan het roer te krijgen bij ADO. Dat is echter niet gelukt en nu zal Grünholz dus helemaal niet meer werkzaam zijn bij de club.

Kuyt zal donderdag gepresenteerd worden als nieuwe coach van de Hofstedelingen. Onder Franken liep ADO na een strafschoppenserie promotie naar de Eredivisie mis. Na die wedstrijd was Franken ook één van de grote onderwerpen van gesprek.