'Ik denk dat Kuyt ervan was uitgegaan dat ADO zou promoveren naar de Eredivisie'

1 juni 2022 om 16:14

Aad de Mos verwacht nog niet al te veel van Dirk Kuyt als trainer van ADO Den Haag. De verwachting is dat de 104-voudig international donderdag wordt gepresenteerd.

"We moeten het afwachten. Hij heeft weinig ervaring", zegt De Mos bij De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen. De oud-trainer kan de aanstelling niet los zien van Kuyts verleden als speler. "De nieuwe eigenaren van ADO (het Amerikaanse Bolt Football Holdings, red.) zijn jongens die toch wel aan 'name-dropping' doen. In Amerika is Kuyt natuurlijk bekend als oud-speler van Liverpool. Die club is daar heel groot."

De Mos vindt dat Kuyt een 'eerlijke kans' moet krijgen. "Als je nu op social media kijkt, dan weet je niet wat je ziet in het negativisme over Kuyt. En als hij drie keer wint, dan wordt hij op de schouders genomen en is hij de held."

Kuyt stapt in bij een club die volgend seizoen uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl ADO lange tijd op Eredivisie-koers lag. "Ik denk dat hij ervan was uitgegaan dat ADO zou promoveren naar de Eredivisie. Het is echt ongelofelijk wat zich heeft afgespeeld in Den Haag. We zijn weer terug bij af", aldus De Mos. Lachend: "Maar als Kuyt de resultaten van ADO net zo strak trekt als zijn gezicht, dan moet het goed komen."