Chelsea krijgt met punt te weinig na knappe comeback tegen Villa

Chelsea krijgt met punt te weinig na knappe comeback tegen Villa

27 april - 23:02
6

Chelsea heeft na een knappe comeback gelijkgespeeld tegen Aston Villa. De ploeg van Mauricio Pochettino maakte zelfs nog aanspraak op meer in Birmingham: 2-2.

Chelsea kreeg midweeks met liefst 5-0 klop van Arsenal, waardoor The Blues Europees voetbal verder uit zicht zagen verdwijnen. Bovendien nam de druk op Mauricio Pochettino verder toe in Londen. De Argentijnse manager zag zijn ploeg zeer ongelukkig beginnen tegen Aston Villa. Al na vier minuten was het raak. Marc Cucurella kreeg de bal via John McGinn tegen zich aan en kon een eigen doelpunt niet voorkomen.

Chelsea deed daarna eigenlijk niet onder voor The Villans, maar de bezoekers waren voor beide doelen niet doortastend genoeg. Bovendien ging er een streep door een doelpunt van Nicolas Jackson vanwege buitenspel. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Morgan Rogers tekende voor de 2-0.

In de tweede helft was het vooral Chelsea dat de klok sloeg. The Blues kregen na een uur loon naar werken. Noni Madueke profiteerde van een fout in de opbouw en schoot raak. Chelsea rook bloed en de gelijkmaker hing in de lucht in Birmingham. Conor Gallagher voltooide de comeback met een heerlijke uithaal. De 2-3 kwam daarna ook nog héél dichtbij. Cole Palmer kreeg een enorme kans en door de winnelde goal van Axel Disasi ging een streep vanwege een overtreding.

Beide teams zullen op meer gehoopt hebben dan een gelijkspel. Aston Villa blijft vierde, maar nummer vijf Tottenham Hotspur heeft zeven punten minder en nog drie duels tegoed. Chelsea staat negende en de Europese plaatsen zijn nog ver weg.