Ajax-directeur Beuker onthult terugkeer Aissati: 'Wilden hem graag hebben'

Ajax-directeur Beuker onthult terugkeer Aissati: 'Wilden hem graag hebben'

27 april - 19:32
62

De roep om meer oud-spelers aan Ajax te binden klinkt steeds vaker en luider, maar Marijn Beuker legt uit waarom dat nog niet zo eenvoudig is. De directeur voetbal is daarom blij dat Ismaïl Aissati wel terugkeert. De voormalig spelmaker gaat in de jeugdopleiding aan de slag.

Aissati speelde tussen 2008 en 2012 voor Ajax. Beuker is verheugd met zijn terugkeer. "Hij liep hier stage en wij wilden hem er graag bij hebben", legt de directeur uit in gesprek met Ajax Life. "Zo zijn er wel meer oud-profs, maar het lijkt vaak alsof dat voor de buitenwacht niet duidelijk is." Daarmee lijkt Beuker te doelen op de toenemende kritiek. Onder anderen clubicoon Wesley Sneijder oordeelde na het vertrek van Simon Tahamata dat Ajax zijn DNA kwijt is.

Volgens Beuker kloppen er naast Aissati wel vaker oud-spelers aan. "Ik moet wel eerlijk zeggen dat het soms lastig is. Sommige oud-profs willen wel komen, maar alleen bij Jong Ajax, of het eerste", legt hij uit. "Maar ik ben blij dat we door de hele opleiding met John Bosman, Ronald de Boer en Jan Wouters nog steeds veel oud-spelers hebben lopen die hun ervaringen kunnen delen."