De Jong waakt voor Oranje-'schoolreisje': 'Missie is Europees kampioen worden'

De Jong waakt voor Oranje-'schoolreisje': 'Missie is Europees kampioen worden'

27 april - 13:40 Laatste update: 16:56
32

Het Nederlands elftal heeft één duidelijk doel op het EK in Duitsland: kampioen worden. Dat vertelt Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, in gesprek met Voetbal International

De Jong maakte als bikkelharde middenvelder diverse eindtoernooien mee. Hij was basisspeler op het EK van 2008, het WK van 2010, het EK van 2012 en het WK van 2014. "Het gaat om de balans tussen presteren en ontspannen", concludeert de ervaringsdeskundige. "Het is heel belangrijk dat je soms uit de tunnelvisie komt, waar je met zijn allen wekenlang inzit", blikt De Jong vooruit op het EK in Duitsland. 

"Straks in Duitsland zitten de families en vrienden van de spelers zevenhonderd meter van het spelershotel in hun eigen hotel. Dus er zullen momenten zijn dat ze elkaar gaan zien", die wel waakt voor een té gezellige sfeer. "Maar het moet niet een soort schoolreisje worden. We gaan naar Duitsland met een missie: Europees kampioen worden."

Om kampioen te worden moet Oranje eerst afrekenen met Polen, Frankrijk en Oostenrijk, de tegenstanders in Poule D. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal wordt afgewerkt op 16 juni, in Hamburg tegen Polen.