De Ligt haalt hard uit: 'Het is een schande, dit is onmogelijk en ongelofelijk'

De Ligt haalt hard uit: 'Het is een schande, dit is onmogelijk en ongelofelijk'

9 mei - 06:39 Laatste update: 09:54
181

Matthijs de Ligt is duidelijk gefrustreerd na afloop van het Champions League-duel tussen Real Madrid en Bayern München (2-1). Door een te vroeg vlagsignaal van de grensrechter is de Nederlander mogelijk een heldenrol ontnomen. De Ligt spreekt dan ook klare taal.

Bij een 2-1 stand schoot De Ligt in de allerlaatste minuut de gelijkmaker tegen de touwen, maar die was niet geldig: de grensrechter had daarvoor al gevlagd voor buitenspel. Of daar ook daadwerkelijk sprake van is, valt te betwijfelen. De VAR mocht echter niet meer kijken naar het moment, door het vroege vlagsignaal van de grensrechter. "Ik heb gesproken met hem, want ik denk dat we de regels allemaal kennen: als het niet duidelijk buitenspel is, moet je doorspelen", zegt een gefrustreerde De Ligt op Spaanse televisie.

"Het is een schande, dat hij fluit. De tweede goal van Joselu is ook bijna buitenspel, maar die mag door en scoort. Daarna worden de beelden bekeken en wordt de goal gegeven, maar waarom dan ook niet bij ons?", vraagt de Oranje-international zichzelf hardop af. "Ik denk dat dit onmogelijk en ongelofelijk is. Maar uiteindelijk is het altijd makkelijk om over de scheidsrechter te praten. Real Madrid heeft gewonnen, dus dan verdienen zij het."

Ook bij beIN Sports vertelt De Ligt vol ongeloof over het moment. "Als je in de laatste minuten zo fluit, is dat een grote, grote fout en een grote schande. Ik weet niet of het buitenspel is of niet, maar dat kun je checken. Hoe kun je het zien, als je het niet checkt?" De verdediger onthult vervolgens dat de grensrechter in kwestie door het stof is gegaan. "De grensrechter heeft tegen me gezegd: sorry, ik heb een fout gemaakt. Ja, daar koop ik niets voor."

Bekijk de beelden van het dubieuze moment hieronder