Giménez doet boekje open: 'Vanaf dat moment nam mijn zelfvertrouwen af'

Giménez doet boekje open: 'Vanaf dat moment nam mijn zelfvertrouwen af'

8 mei - 18:20 Laatste update: 18:55
124

Santiago Giménez vertelt in Kick ’t Met op Ziggo Sport dat zijn zelfvertrouwen een flinke knel heeft gekregen dit seizoen bij Feyenoord. De Mexicaanse spits was in bloedvorm en scoorde aan de lopende band, maar daar is dit kalenderjaar weinig van terug te zien.

"Ik heb veel beginnersfouten gemaakt toen ik net bij Feyenoord kwam", begint Giménez. "Toen ik op het veld ruzie kreeg met Orkun Kökçü om een penalty, dat was een fout. In mijn cultuur neemt de spits de penalty's. Dat was een grote fout van mij, omdat ik niet wist hoe belangrijk het is om de regels van de aanvoerder te volgen. In Mexico is dat niet zo erg", vertelt hij.

Giménez deed lang mee om de topscorer-titel in de Eredivisie, maar worstelde de laatste maanden met zijn vorm. De Mexicaanse spits weet wanneer het mis is gegaan. "Een andere grote fout van mij was toen ik dit seizoen een penalty wilde chippen. Ik zat heel hoog in mijn zelfvertrouwen en daarna begon dat af te nemen", erkent Giménez.

De spits van Feyenoord viel afgelopen weekend uitstekend in tegen PEC Zwolle en wist eindelijk weer te scoren, twee keer zelfs. Bovendien gaf hij een assist. "Je leert van al deze dingen", besluit hij.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: