Brands deelt transferwensen PSV: 'Daar kijken we nu eerst naar'

Brands deelt transferwensen PSV: 'Daar kijken we nu eerst naar'

9 mei - 09:11
84

PSV moet komende zomer een grote uitgaande transfer doen, vertelt algemeen directeur Marcel Brands aan Voetbal International. De bestuurder is daarnaast open over de wensen van de Eindhovenaren.

Door het landskampioenschap en dus ook directe plaatsing voor de Champions League zit PSV in een gunstige positie. "We hebben opnieuw een goede uitgangspositie, alleen ligt de prioriteit nu bij het behouden van de groep die we hebben", laat Brands optekenen. "Daarnaast zijn er een paar posities waar we ons willen versterken. Die hebben we goed in beeld. We kijken nu eerst of we de opties kunnen lichten van Sergiño Dest en Malik Tillman. Dat is een wens."

"Als dit lukt, hoeveel is er dan nog over waar we wat mee kunnen doen?", gaat de directeur verder. "En daarnaast moeten wij altijd een grote uitgaande transfer doen." Brands legt uit waarom dat, ondanks de Champions League-inkomsten, noodzakelijk is. "Bijna geen enkele club kan de afschrijvingen op de spelers volledig dekken uit de exploitatie. We hoeven ons daar geen zorgen over te maken en er zit ook geen stress meer op. Onze afschrijvingen voor dit seizoen waren 25 miljoen. We kunnen dat uit de exploitatie halen, maar dan moeten we minder salarislasten nemen."

Dat wil PSV niet volgens Brands. Het doel is namelijk het team te versterken. "Tegenover die afschrijvingen staat dan een transfer."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: