Schouten: 'Ik snap het heel goed als hij een keer toe is aan de volgende stap'

Schouten: 'Ik snap het heel goed als hij een keer toe is aan de volgende stap'

9 mei - 10:19
64

Joey Veerman weet nog niet of zijn toekomst bij PSV of in het buitenland ligt. De 25-jarige middenvelder erkent dat deze zomer een mooi moment is om een transfer te maken.

In een dubbelinterview met Voetbal International laten Veerman en Jerdy Schouten zich uit over de aanstaande transferzomer. "Het is voor topclubs in Nederland inherent aan een goed seizoen dat bepalende spelers vaak weggaan", stelt laatstgenoemde. "Het hoort erbij dat er spelers weggaan, zo werkt het nu eenmaal. Maar het is aan Earnest Stewart ervoor te zorgen dat we op hetzelfde niveau of zelfs nog beter kunnen presteren."

Schouten wil Veerman niet overtuigen in Eindhoven te blijven. "Dat hoef ik niet te doen, dat laat ik lekker bij hem. We voetballen fijn samen, maar ik snap het ook heel goed als Joe een keer toe is aan de volgende stap." De geboren Volendammer onderkent dat. "Ik heb tweeënhalf jaar alles gespeeld bij PSV. Prijzen gewonnen en dit seizoen zelfs de titel gepakt. Dan komt er een keer een goed moment om verder te kijken. Dat is misschien nu wel. Maar als de juiste club niet voorbij komt, zal ik me hier weer met alle plezier melden. Met Jer op het middenveld spelen is geen straf."

Veerman ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij PSV. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op 32 miljoen euro.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: