'Ajax-flop in beeld bij AS Roma: Italianen bereiden zich voor op vertrek Lukaku'

'Ajax-flop in beeld bij AS Roma: Italianen bereiden zich voor op vertrek Lukaku'

28 maart - 16:31 Laatste update: 29 maart - 21:01
31

Lorenzo Lucca staat in de belangstelling van AS Roma dat lijkt voor te sorteren op een vertrek van Romelu Lukaku. De Belg keert na dit seizoen terug naar Chelsea, waarvan hij dit seizoen gehuurd wordt. Lucca maakt indruk in de Serie A, na een mislukt avontuur bij Ajax.

Lucca presteert dit seizoen naar behoren in de Serie A. Als spits van Udinese wist hij al acht keer het net te vinden. Dat leverde Lucca afgelopen interlandperiode zijn eerste oproep voor het nationale elftal op. De prestaties van de voormalig Ajax-huurling zijn ook AS Roma niet onopgemerkt gebleven, meldt la Gazzetta dello Sport. In de zoektocht naar een vervanger van Lukaku, is Lucca, die momenteel gehuurd wordt van Pisa, één van de opties.

Wedden

Meer odds

In Rome wordt verwacht dat Lukaku na dit seizoen zal terugkeren op Stamford Bridge. Bij de Romeinen zou Lucca volgend seizoen daarom de strijd aan kunnen gaan met Tammy Abraham. Paulo Dybala lijkt in de Italiaanse hoofdstad uit zijn contract te gaan lopen en daardoor is Roma naarstig op zoek naar vervangers. Dybala is volgens de roze sportkrant komende zomer dankzij een clausule voor slechts dertien miljoen euro op te halen door niet-Italiaanse clubs. Ook Arsenal-spits Eddie Nketiah staat op het lijstje van de club.

Lucca speelde vorig seizoen nog veertien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin was de boomlange spits twee keer trefzeker. Zijn marktwaarde wordt geschat op acht miljoen euro.