'Abnormaal en grandioos: Koopmeiners is klaar voor absolute top'

'Abnormaal en grandioos: Koopmeiners is klaar voor absolute top'

26 april - 20:46
61

Teun Koopmeiners is klaar voor de stap naar een absolute topclub in Europa. Dat stellen hoofd opleiding Paul Brandenburg en voormalig trainer Pascal Jansen van AZ. Zij werkten in Alkmaar met de 26-jarige Oranje-international samen en kijken vol trots naar zijn ontwikkeling.

Als aanvallende middenvelder scoorde Koopmeiners dit seizoen al veertien keer en gaf hij vijf assists in 29 Serie A-duels. Hij ligt nog tot medio 2027 vast bij Atalanta Bergamo, maar wordt in verband gebracht met clubs als Juventus, Liverpool en Chelsea. "Wat Teun dit seizoen laat zien bij Atalanta is abnormaal en grandioos", zegt Brandenburg tegen Voetbal International. "Het hoge niveau dat hij haalde in beide duels met Liverpool, daar droom je als opleiders van. En in de Serie A laat hij dit wekelijks zien. Het is terecht dat Teun in de belangstelling staat van internationale topclubs."

Daar is Jansen het volledig mee eens. "Hij is klaar voor een absolute topclub. Geen twijfel mogelijk. Of dat deze zomer al gaat gebeuren, dat is aan Teun zelf en aan zijn huidige club. Zijn keuze voor Atalanta na AZ was volgens mij zeer weloverwogen. Een club die niet in de absolute top speelt, maar wel in een topcompetitie en in Europa. Waardoor zijn kans op speeltijd en progressie groot was. Nu is hij daar een bepalende speler en is het logisch dat er belangstelling van nog grotere clubs op zijn pad komt."