Vink kritisch op ervaren Oranje-duo: 'Wordt gewoon niet goed gecommuniceerd'

Vink kritisch op ervaren Oranje-duo: 'Wordt gewoon niet goed gecommuniceerd'

28 maart - 06:51
35

Marciano Vink is kritisch op de defensie van het Nederlands elftal. De analist zag hoe ervaren verdedigers als Virgil van Dijk en Nathan Aké niet goed reageerden op het spel van Duitsland. Vink verwacht meer voortschrijdend inzicht van het duo, zo geeft hij aan in Voetbalpraat.

"We verdedigden op een strook van vijftien meter. De twee middenvelders stonden bijna in de verdediging, omdat er gewoon niet goed gecommuniceerd werd", vangt Vink aan. "Mijn gevoel is dat je dat soort dingen wel eerder op moet pikken, als een Van Dijk of een Aké. Je speelt op het allerhoogste niveau, dus je moet al eerder in de gaten hebben dat je twee middenvelders eigenlijk gek worden van spelers die uit hun rug komen en een Kroos die als een veldheer de boel aan het verdelen is."

Wedden

Meer odds

"Dan zal de communicatie tussen die drie achtersten beter moeten", vervolgt de analist. "Als er niets gebeurt, heb je er één te veel achterin. Pas in de rust, waarschijnlijk nadat Koeman gehamerd heeft op doordekken, zag je het in de tweede helft veel beter gaan. Maar op een EK moet je dit vanaf het begin constateren en er gelijk naar handelen. Als die Duitsers hier en daar nét even de bal beter hadden gespeeld, waren ze er drie of vier keer doorheen geweest."