Volledig schuldbedrag van Vitesse ligt op straat door vonnis rechtbank

Volledig schuldbedrag van Vitesse ligt op straat door vonnis rechtbank

26 april - 17:39 Laatste update: 17:42
190

Vitesse kampt met een totale schuld van 18,9 miljoen euro, zo blijkt uit het vonnis van de rechtbank inzake de WHOA-procedure. De verwachting is dat dit bedrag nog verder op zal lopen.

Via een rechtszaak kreeg Vitesse een WHOA-procedure toegewezen gekregen. Via dit traject kunnen bedrijven in nood van hun schulden afkomen door reorganisatie door te voeren. Dit was cruciaal voor het behoud van Vitesse. Via het vonnis van de rechtbank is duidelijk geworden met welke schulden de gedegradeerde club precies kampt. Het gaat om een totaalbedrag van 18,9 miljoen.

Coley Parry, de man die aanvankelijk de nieuwe eigenaar van Vitesse moest worden, is de grootste schuldeiser van de club. Hij heeft op dit moment recht op 14,3 miljoen euro van de club. Ruim tien miljoen euro van dat bedrag bestaat uit de oorspronkelijke lening, het overige geld bestaat uit rente en boetes. De schuld van Vitesse aan Parry gaat via boeteclausules en rente ook nog verder oplopen.

Recent kreeg Vitesse achttien punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB, vanwege het niet voldoen aan de eisen. Daardoor is de club nu gedegradeerd uit de Eredivisie. Vitesse moet nu alle zeilen bijzetten om überhaupt actief te kunnen zijn in de Keuken Kampioen Divisie.