'Virgil van Dijk 2.0' schept hoge verwachtingen: 'Beter wordt het niet'

'Virgil van Dijk 2.0' schept hoge verwachtingen: 'Beter wordt het niet'

27 maart - 18:45
12

Pau Cubarsí klopt hard op de deur bij FC Barcelona en maakte inmiddels zijn debuut voor het nationale elftal van Spanje. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur bespreken host Dennie van Laar, Kaj Ramsteijn en FC Utrecht-aanvaller Ole Romeny de opkomst van de zeventienjarige verdediger. De Spanjaard wordt vergeleken met de nodige grote namen en maakt momenteel naam op de internationale velden. 

"Het deed me denken aan Virgil van Dijk 2.0, maar dan een nog meer voetballend type. Als je jezelf nu al in de basis bij Barça knokt, dan kan je wel wat. Het is nog vroeg, maar zoals hij tegen Napoli heerste was echt van buitencategorie. Hij is ook echt groot, een heel interessante speler, ook voor het EK bij dit Spanje", aldus Van Laar. "Hij zit ook bij de selectie van Spanje nu", haakt Romeny in. Inmiddels maakte Cubarsí zijn debuut voor La Furia Roja, in de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Colombia.

Wedden

Meer odds

"In Spanje wordt hij omschreven als een soort mix tussen Carles Puyol en Gerard Piqué", stelt Ramsteijn. "De kracht en het leiderschap van Puyol, met het voetballend vermogen van Piqué. Als dat echt zo is, straks over vijf jaar… beter wordt het niet, zou ik zeggen."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!

Cubarsí speelde in de jeugd van Girona FC, waar hij indruk maakte op de scouts van Barcelona. In 2018 maakte de centrale verdediger vervolgens de overstap naar de Blaugrana, waar hij in april 2023 voor het eerst meetrainde met het eerste elftal. Op 18 januari 2024 kwam het tot een debuut voor het toptalent, met een invalbeurt in het bekerduel tegen Unionistas. Drie dagen later volgde al het basisdebuut, tegen Real Betis.

Onlangs zette Cubarsí zichzelf definitief op de kaart met zijn basisdebuut in de Champions League, tegen Napoli. De jongeling hield zich knap staande tegen Victor Osimhen en werd door de UEFA uitgeroepen tot Man of the Match. Barcelona won de wedstrijd met 3-1, nadat het in Napels met 1-1 gelijkspeelde. Zodoende plaatsten de Catalanen zich voor de kwartfinale van de Champions League.