Bizarre beelden: Fenerbahçe-voorzitter Koc aangevallen en bekogeld vanuit publiek

18 augustus om 15:19
Laatste update: 18 augustus om 15:24

Bizarre beelden uit Turkije rondom het duel tussen Göztepe en Fenerbahçe (2-2) van zaterdagavond. Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç liep langs het veld en werd bekogeld met waterflessen en vervolgens aangevallen door een veldbestormer.

Koç betrad het veld omdat er ongeregeldheden waren voorafgaand aan het duel. Een aantal Fenerbahçe-fans kwamen ondanks dat ze in bezit waren van een ticket niet in het stadion op last van de politie. De uitsupporters die het stadion wel binnen kwamen, zongen de voorzitter luidkeels toe. Koç wilde hen in de rust bedanken en ging hun kant op. 

Na het begin van de tweede helft liep de voorzitter terug naar zijn plaats, toen hij bekogeld werd met flessen water en andere voorwerpen. Daarna werd hij op brute wijze naar de grond gewerkt door een veldbestormer. Fenerbahçe vindt het een schande dat deze gebeurtenissen plaats hebben gevonden en spreekt van 'een avond van voetbalterreur' en 'buitengewoon gevaarlijke' taferelen op de clubkanalen. 

Oud-Eredivisionisten Jayden Oosterwolde, Dusan Tadic en Sebastian Szymanski hadden een basisplaats bij Fenerbahçe. Bij Göztepe deed Dogan Erdogan (ex-Fortuna Sittard) mee.