Mourinho cynisch na Champions League-exit Fenerbahçe

Mourinho cynisch na exit met Fenerbahçe: 'Hadden de finale toch nooit bereikt'

14 augustus om 08:35

José Mourinho vindt het geen ramp dat Fenerbahçe is afgezakt naar de Europa League. De Turkse topclub had de Champions League toch nooit gewonnen, zo zei Mourinho kort na de uitschakeling in de derde voorronde tegen LOSC Lille. 

Fenerbahçe verloor de wedstrijd in Lille met 2-1. In eigen huis ging het mis in de verlenging. Jayden Oosterwolde veroorzaakte een strafschop, die Jonathan David vervolgens benutte: 1-1. Door het gelijkspel kan Fenerbahçe zich gaan opmaken voor een seizoen in de Europa League. 

"De Champions League is een mooi podium om op te spelen, want je kunt je testen tegen topclubs, maar we hadden de Champions League nooit gewonnen. We hadden zelfs nooit de finale bereikt", aldus Mourinho, opgetekend door diverse media. "Misschien hadden we één of twee topclubs kunnen verrassen. Natuurlijk had ik het liefst in de Champions League gespeeld, maar ik denk dat we veel meer kunnen bereiken in de Europa League."

Dat toernooi kent dit seizoen, net als de CL en de Conference League, een andere opzet. Mourinho denkt er het zijne van. "Ik weet niet waarom de formats aangepast moesten worden. Ik vind het een beetje vreemd, het zal met geld te maken hebben. In ons geval moeten we met de nieuwe Europa League-opzet dealen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!