Ziyech wordt Ajax-terugkeer aangeraden: 'Zou daar zeker niet misstaan'

23 januari om 16:30
Laatste update: 23 januari om 16:31

Hakim Ziyech is nog niet helemaal zichzelf op de Afrika Cup, constateert Ali Boussaboun in VP's Atlas Leeuwen. De linkspoot maakt een lastig seizoen door bij Galatasaray. Boussaboun denkt Ajax Ziyech uit zijn lijden kan verlossen.

Boussaboun, die zelf ook international was van Marokko, voorziet Ziyech van transferadvies. Bij Galatasaray lijkt hij nog niet helemaal gelukkig te zijn. "Vind een club die bij je past en waar je lekker aan spelen toekomt", zegt Boussaboun in VP's Atlas Leeuwen. "We zien bij Marokko ook dat Ziyech niet in beste doen is. Dit is niet de Ziyech die wij kennen. Ballen die hij normaal gesproken met zijn ogen dicht aanneemt, springen nu van zijn voet af. Fysiek lijkt het ook alsof hij het wat lastiger heeft. Maar Ziyech kan altijd belangrijk zijn voor Marokko."

Vervolgens wordt de vraag gesteld of een terugkeer bij Ajax goed zou zijn voor Ziyech. Het is zeker niet de eerste keer dat de linkspoot wordt genoemd in Amsterdam. "Ik denk dat hij niet zou misstaan bij dit Ajax. Hij heeft ervaring en natuurlijk heel veel kwaliteit. Het zou voor Ajax en het Nederlandse voetbal mooi zijn, als je zo'n iemand terug kan halen. Een goed Ajax dat mee kan doen om de prijzen is ook leuker voor de competitie", stelt Boussaboun.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!