Opmerkelijk verhaal uit Brazilië: Memphis mogelijk al snel weg bij Corinthians

Opmerkelijk verhaal uit Brazilië: Memphis mogelijk al snel weg bij Corinthians

Vandaag om 21:51
Laatste update: om 22:37

Het verblijf van Memphis Depay bij Corinthians is mogelijk van korte duur. Paulo Vinícius Coelho, van het tijdschrift Finances of Sport, weet te melden dat het salaris van de aanvaller mogelijk onbetaalbaar wordt voor de club. Het salaris wordt grotendeels betaald door sponsor Esportes da Sorte, een bedrijf dat op instorten zou staan.

Corinthians zou genoodzaakt kunnen zijn om het contract van Memphis te beëindigen. Hoofdsponsor Esportes da Sorte is een gokbedrijf, maar de Braziliaanse regering heeft inmiddels uitgesproken dat het bedrijf geen weddenschappen meer mag afsluiten. De Braziliaanse club zou volgens Coelho nog niet op zoek zijn naar een vervangende sponsor, maar wel in de wetenschap verkeren dat deze zoektocht op korte termijn zal moeten beginnen.

Esportes da Sorte mag geen weddenschappen meer afsluiten omdat het bedrijf wordt onderzocht wegens vermeende criminele activiteiten. Volgens Coelho wordt het zonder financiële hulp van de sponsor zo goed als onmogelijke voor Corinthians om Memphis te blijven betalen, gezien het hoge salaris dat hij opstrijkt. De aanvaller streek onlangs neer in Brazilië, nadat hij transfervrij vertrok bij Atlético Madrid.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!