Perez wil dat KNVB onderzoek doet naar fitheid van Eredivisie-spelers

Fitheid van Eredivisie-spelers wekt verbijstering: 'Ik eis onderzoek van de KNVB'

Vandaag om 20:59
Laatste update: om 22:08

Kenneth Perez heeft maandagavond zijn verbazing uitgesproken over (het gebrek aan) fitheid van spelers in Eredivisie. De Deense analist maakt zich zorgen, en zou het waarderen als de KNVB besluit om nader onderzoek te verrichten.  

"Ik ben bijna zover dat ik een onderzoek vanuit de KNVB eis", begint Perez maandagavond bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Een onderzoek naar de fitheid van Eredivisie-spelers, en het werk van al die 'specialisten' die daar lopen."

Volgens de voormalig middenvelder van onder meer AZ en Ajax is fitheid de basis van een goede voetballer. "Het stoort me gewoon als ik naar een wedstrijd kijk, en er vijf of zes keer een speler een tegenstander moet helpen strekken, omdat hij met kramp op de grond ligt."

Perez zag dat ook gebeuren tijdens Ajax - FC Groningen. "Ik weet het, het zijn jonge spelers die misschien onder de indruk zijn, maar vijf of zes krampgevallen... En bij sc Heerenveen - PEC Zwolle gebeurde hetzelfde heb ik begrepen. We zien het eigenlijk elke speelronde. En dan heb je ook nog dat geneuzel met rouleren, want die spelers kunnen niet langer dan zestig minuten spelen. Speler hebben niet na 88 minuten al kramp, maar na 60 minuten!"

"Dus ik eis een onderzoek naar het functioneren van de performance-afdelingen. Want in mijn optiek horen spelers fitter te worden als je zulke specialisten aanneemt", besluit hij zijn verhaal.