Blessure Lang baart Bosz zorgen: 'Kijk naar Gavi en Pedri, dat is geen toeval...'

1 december 2023 om 15:15

Peter Bosz ziet overeenkomsten tussen de blessures van FC Barcelona-toptalenten Pedri en Gavi, en die van PSV'er Noa Lang. De vleugelaanvaller van de Eindhovenaren kampt met een terugslag en mist daardoor de topper van komende zondag tegen Feyenoord. Bosz kijkt met argusogen naar het overvolle speelkalender, in zijn ogen de voornaamste oorzaak van de grote hoeveelheid sukkelende spelers. 

Het is nu de vierde keer dat Lang in een periode van vier maanden kampt met fysieke problemen. "Dat is zeker zorgelijk", antwoordt Bosz op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Daar kijken we heel goed naar. Ik kan dat niet los zien van de drukke speelkalender. Daar wordt natuurlijk meer over gezegd de laatste tijd. Als je alleen maar naar FC Barcelona kijkt, waar drie toptalenten: Gavi, Pedri en Ansu Fati alle drie een zware kruisbandblessure oplopen... dat is geen toeval. Dat heeft natuurlijk met die overvolle speelkalender te maken. Ik zie de blessure van Noa daar niet los van."

De trainer van de Eredivisie-koploper heeft te doen met Lang, die vrijwel geen tijd heeft gehad om tot rust te komen. "Noa heeft nog niet eens één week vakantie gehad dit jaar, en toen moest alweer bij ons beginnen. Dat zal denk ik daar mee te maken hebben. Ieder mens heeft een keer een weekje vakantie nodig."