Engelse kritiek op 'luie' Van Dijk: 'De oude Virgil had het gewoon geaccepteerd'

28 augustus 2023 om 08:05

Jürgen Klopp vond het geen rode kaart, maar Virgil van Dijk krijgt na de comeback van Liverpool bij Newcastle United (1-2) wel de wind van voren in Engeland. Clubicoon Jamie Carragher noemt de Oranje-aanvoerder 'lui'.

Van Dijk kreeg een vroege rode kaart - zijn tweede in 231 Premier League-duels - voor een overtreding op Alexander Isak. "Ik denk dat het geen rood is", reageert Klopp. "Er is haast geen contact, maar wat kan ik zeggen? Dit is de beslissing en ik kan het niet veranderen."

Bij Sky Sports wordt Van Dijk niet gespaard door Carragher. "Ik denk dat hij hier alles fout doet. Hij verdedigt lui, want hij sluit te laat aan. De beslissing om dan ook nog het duel aan te gaan, is onverstandig. Het is een luie manier van verdedigen." Collega-analist Gary Neville doet er nog een schepje bovenop. "Een paar seizoenen geleden, in zijn beste jaren, was Van Dijk niet eens het duel aangegaan op die plek."

Na zijn kaart maakte Van Dijk een hoop misbaar richting de scheidsrechter. Ook dat vindt Neville niet kunnen. "Hij gaat nu zijn frustraties ook botvieren op de scheidsrechter, maar je moet gewoon het veld aflopen en de klap incasseren. De oude Virgil had het een paar jaar geleden gewoon geaccepteerd."