Newcastle Liverpool

Tienkoppig Liverpool doet het onmogelijke en buigt achterstand om tegen Newcastle

27 augustus 2023 om 19:26
Laatste update: 27 augustus 2023 om 20:49

Newcastle United en Liverpool FC hebben zondagavond een spannend affiche afgewerkt. The Reds kwamen vroeg op achterstand en kwamen met tien man te staan na een rode kaart van Virgil van Dijk, maar wisten toch een overwinning uit het vuur te slepen.

Liverpool pakte in de eerste twee speelronden vier punten en konden zeer goede zaken doen met een overwinning op The Magpies, maar het begin beloofde weinig goeds. De thuisploeg kwam na een klein half uur op voorsprong door een treffer van aanwinst Anthony Gordon. Het ging vervolgens van kwaad naar erger: Van Dijk haalde zijn man onderuit en de scheidsrechter oordeelde dat het om een doorgebroken speler ging, waardoor de verdediger direct rood pakte.

Ondanks de vroege rode kaart werd er in de eerste helft niet meer gescoord. In de tweede helft raakte Miguel Almiron wel nog de paal. In de slotfase wist Liverpool tóch nog aan de gelijkmaker te komen. Darwin Núñez werd gelanceerd en schoot hard via de binnenkant van de paal binnen. Newcastle probeerde nog aan de voorsprong te komen en claimde ook hands in de blessuretijd, maar de goal viel aan de andere kant. 

Núñez werd in de blessuretijd opnieuw de diepte ingestuurd en rondde fantastisch af, waardoor de spits zijn ploeg redde. Door de late zege pakt Liverpool zeven punten uit de eerste drie wedstrijden en mag Jürgen Klopp de Uruguayaan bedanken: Liverpool bekleedt nu de vierde plek in de Premier League