Feyenoord op rapport: drie dissonanten

Feyenoord op rapport: drie keer een 4 na afstraffing tegen Leverkusen

19 september om 20:45
Laatste update: 19 september om 22:18

Feyenoord is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een kansloze nederlaag tegen Bayer Leverkusen. De Rotterdammers waren een paar flinke maten te klein voor de Duitse kampioen (0-4). VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van coach Brian Priske.

Timon Wellenreuther – 4: Het rollertje van Wirtz leek niet onhoudbaar, bij de 0-2 en 0-3 was hij kansloos, maar de vierde treffer verwerkte Wellenreuther zeer ongelukkig. De Duitser laat nog niet zien waarom hij tot eerste doelman is benoemd.

Jordan Lotomba – 4: Zijn lakmoedige wijze van teruglopen brak Feyenoord op in aanloop naar de 0-3. In de openingsminuten kwam Lotomba nog goed weg, nadat hem de bal makkelijk werd afgesnoept. Hij kon het niet bijbenen op dit niveau.

Gernot Trauner – 5: De ervaren Oostenrijker zette een aantal keer een veelbelovende aanval op met een splijtende pass, maar in verdedigend opzicht kwam hij in grote problemen door de snelle uitbraken van Leverkusen.

Thomas Beelen – 5,5: Het klinkt wat gek na een 0-4 nederlaag, maar Beelen deed het helemaal niet zo onaardig in het hart van de defensie. De oud-speler van PEC weerde zich kranig tegen Boniface.

David Hancko – 5,5: Hancko is één van de weinige Feyenoord-spelers die al heeft aangetoond dat hij op dit niveau niet per se misstaat. Desondanks snelde Frimpong hem een aantal keer voorbij.

Ramiz Zerrouki – 4: Een fatale fout leverde een snelle Duitse goal op. Zerrouki had duidelijk moeite met de handelingssnelheid die op dit niveau vereist is. Na 45 minuten werd hij uit zijn lijden verlost.

In-beom Hwang – 6: De Zuid-Koreaanse debutant probeerde Wirtz zo goed mogelijk te volgen, maar dat bleek steeds meer onbegonnen werk. Desondanks liet de bedrijvige Hwang zien dat hij comfortabel is aan de bal en dat biedt hoop voor de toekomst.

Quinten Timber – 6: De aanvoerder deed zijn best om zijn ploeg aan te sporen en werkte zich een slag in de rondte. Ook voor hem was er echter geen beginnen aan.

Antoni Milambo – 5,5: Milambo had de handen vol, maar kun je hem dat kwalijk nemen? Het jeugdproduct komt pas net kijken en werd voor het eerst met zo'n tegenstander geconfronteerd. Hij toonde tenminste wel lef.

Santiago Gimenez – 5: Voor Gimenez was er geen beginnen aan. De Mexicaanse spits werd totaal niet gevonden door zijn teamgenoten en was zelf ook niet bij machte om zich in het spel te betrekken. Hij was onzichtbaar.

Igor Paixão – 5,5: De Braziliaan was in ieder geval nog een paar keer dreigend. Het vervolg bleef evenwel uit. 

Invallers
Gijs Smal - 5: De van FC Twente overgekomen Smal bestreek na rust de linkerflank. Hij deed zijn best Frimpong te stoppen, maar dat was het dan ook wel.

Anis Hadj Moussa - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Ayase Ueda - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Jeyland Mitchell - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Chris-Kevin Nadje - x: Speelde te kort voor een beoordeling. 

Trainer
Brian Priske – 5: In de meeste gevallen lagen individuele fouten ten grondslag aan de tegengoals, maar de tactiek van Feyenoord speelde Leverkusen ook in de kaart. De Duitse kampioen wist wel raad met de geboden ruimtes in de omschakeling. Verder was het kwaliteitsverschil gewoon veel en veel te groot.