Ten Hag ontsnapt aan valse start: ‘Ik sta hier voor Manchester United’

Ten Hag ontsnapt aan valse start: ‘Ik sta hier voor Manchester United’

15 augustus 2023 om 11:07
Laatste update: 15 augustus 2023 om 13:43

Erik ten Hag kan na het eerste Premier League-duel van dit seizoen, alleen maar blij zijn met de drie punten. Manchester United was eigenlijk de gehele wedstrijd minder dan de tegenstander Wolverhampton Wanderers, maar in de slotfase redde Raphael Varane de boel alsnog met een rake kopbal. Volgens Ten Hag is United in ieder geval niet goed weg gekomen.

Als hem wordt gevraagd of United niet gewoon heel goed is weggekomen, heeft Ten Hag een andere visie. "Het waren vooral heel veel counters. Uiteindelijk kom je onder druk, maar wij kunnen ook in een laag blok staan. Daarin zijn we comfortabel en we weten dat we daarin kunnen spelen."

Ook doelman André Onana kreeg nog wat complimenten van de trainer. "Hij speelde een hele goede wedstrijd. Had een aantal hele sterke reddingen. Toch denk ik dat wij ook een aantal keer gevaarlijk zijn geweest en kansen hebben gecreëerd. Alleen kwamen we niet tot afronding."

Ten Hag wil niet ingaan op het moment in de absolute slotfase, waar Wolverhampton wellicht een penalty had moeten krijgen. "Ik sta hier voor Manchester United en ik heb een prestatie van het team gezien. Een goede spirit en een connectie op Old Trafford."