Telegraaf beoordeelt Ten Hag: 'Ajax leek hard op weg de landstitel te verspelen'

29 april 2020 om 17:50

Erik ten Hag krijgt een voldoende van De Telegraaf voor het voorbije seizoen van Ajax. Clubwatcher Mike Verweij plaatst echter ook enkele kanttekeningen.

"Als moeizaam, maar voldoende", antwoordt Verweij op de vraag hoe De Telegraaf het seizoen van Ten Hag bij Ajax waardeert. "De doelstellingen zijn met de eerste plaats en de overwintering in Europa gehaald, maar daar is alles wel mee gezegd."

"Voor de winterstop leek alles door de flow van vorig jaar vanzelf te gaan en werd met name in de Champions League een fantastisch niveau bereikt. Maar het verval was te groot. Ajax leek hard op weg de zeker lijkende landstitel te verspelen en de Europese uitschakeling door het niet aansprekende Getafe was beschamend."

Ajax werd in de wintermaanden achtervolgd door blessures. Het was een excuus, vindt Verweij. "Maar ook dáár is een trainer verantwoordelijk voor. Het valt nooit meer te bewijzen, maar het lijkt erop alsof het stoppen van de Eredivisie voor Ten Hag net op tijd kwam. Al had hij met een inmiddels weer volledig fitte selectie natuurlijk ook gewoon kampioen moeten worden."