Levchenko niet blij met Ajax: 'Het was absoluut bewust wat hij heeft gedaan'

29 april 2020 om 15:14
Laatste update: 29 april 2020 om 15:15

Evgeniy Levchenko heeft geen goed woord over voor de rol van Ajax in de discussie rond het slot van de Eredivisie. Richting de beslissing van de KNVB gooide Marc Overmars een steen in de vijver met zijn ondubbelzinnige statement in De Telegraaf.

"De Eredivisie is dood", zei Overmars, die pleitte voor het afkappen van het seizoen. Door de nieuwe maatregelen van het kabinet gebeurde dat vorige week ook. Levchenko zet echter grote vraagtekens bij de woorden van Overmars, die met zijn interview de afspraak verbrak om niet individueel de media op te zoeken.

"Het was absoluut bewust wat hij heeft gedaan", reageert Levchenko in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Louis van Gaal verwoordde het goed: je mag een virus dat zo ingrijpend is niet misbruiken voor eigen belang. Daar was in mijn ogen wel sprake van."

"Ik vind wel dat Overmars en Van der Sar intern heel hard hun standpunten mogen en moeten verkondigen bij de KNVB. Maar niet in de media. Ajax heeft een hele dure huishouding en zal financieel hard worden geraakt door deze crisis. Maar ze hebben de Eredivisie nodig om samen sterk te zijn", besluit de voorzitter van de spelersvakbond VVCS.