Transferzomer: de Ajax-opstelling voor het seizoen 2015/2016

17 juli 2015 om 10:40

De transferperiode is in volle gang en Ajax lijkt de selectie al redelijk op orde te hebben. VoetbalPrimeur kijkt daarom alvast naar de opstelling voor komend seizoen.

De Amsterdammers deden al vroeg in de transferperiode zaken. Zo werden Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks, John Heitinga en Amin Younes vastgelegd. Deze week wordt de deal van Yaya Sanogo afgerond. De transferzomer van Ajax:

De opstelling:
In het doel is het eenvoudig. Jasper Cillessen is de onomstreden eerste man. Als hij onverhoopt weggekocht wordt door een Engelse club zal Ajax een vervanger halen. Diederik Boer, Mickey van der Hart en André Onana worden (nog) niet gezien als geschikte vervangers.

In de verdediging is het interessanter. Verdringt Kenny Tete Ricardo van Rhijn van de rechtsbackpositie? En hoe komt John Heitinga uit de verf? Lukt het hem Jaïro Riedewald, in wie De Boer heel veel vertrouwen heeft, uit de basis te spelen? Zeker lijkt in ieder geval dat Mitchell Dijks de eerste linksback is.

Op het middenveld is het eveneens dringen. Waar gaat aanvoerder Davy Klaassen spelen? Komt Daley Sinkgraven in de basis terecht? Lucas Andersen en Thulani Serero, vorig seizoen nog regelmatig basisspelers, lijken het in ieder geval te kunnen vergeten. Nemanja Gudelj is in de voorbereiding allerminst zeker van een basisplaats. 

In de punt van de aanval wordt het een interessante strijd tussen Arek Milik en Yaya Sanogo. Op rechts moeten Anwar El Ghazi, Amin Younes en Lasse Schöne het met elkaar uitvechten. Op de linkerflank is de weg vrij voor Viktor Fischer, nu Ricardo Kishna op het punt staat te vertrekken. De algehele conclusie mag zijn: De Boer heeft op bijna iedere positie een lastige keuze te maken.

Wat is jouw ideale Ajax-opstelling? Laat 'm hieronder in de reacties achter!