Karsdorp over Feyenoord en PSV

Karsdorp gaat in op keuze voor PSV: 'Iedereen weet dat ik Feyenoorder ben'

Vandaag om 19:10

Rick Karsdorp heeft geen contact gehad met Feyenoord deze zomer. Dat laat de rechtsback van PSV weten in gesprek met ESPN. De verdediger is blij dat hij voor het eerst sinds april weer minuten heeft kunnen maken.

Na een uur spelen mocht Karsdorp invallen bij PSV tegen Fortuna Sittard. "Heerlijk", steekt de rechtsback van wal bij ESPN na de 1-3 zege van de Eindhovenaren. "Natuurlijk heb ik in april mijn laatste wedstrijd gespeeld voor Roma. Het is een hele hectische zomer geweest. In de vakantie heb ik niet getraind om mijn knie rust te geven. Daarna heb ik individueel getraind. Vorig seizoen heb ik nog gewoon dertig wedstrijden gespeeld. Ik ben er nog."

Karsdorp is ook kritisch na de winst van PSV. "Het gaat om de drie punten. Dat is het belangrijkste. Natuurlijk weet iedereen dat die eerste helft beter moest. Daar hebben we deze week voor om aan te werken. Ik ben blij dat ik weer minuten heb kunnen maken."

PSV wist Karsdorp deze zomer transfervrij vast te leggen. In de strijd om zijn handtekening hoefden de Eindhovenaren geen rekening te houden met Feyenoord. De Rotterdemmers meldden zich niet bij hun jeugdproduct. "Nee. Iedereen weet dat ik een Feyenoorder ben. Er is vorig jaar contact geweest. Twee jaar geleden ook. Uiteindelijk bleef ik bij Roma. Nu kwam PSV en toen was mijn keuze snel gemaakt. Het is de kampioen van Nederland."

"Ik hoop dat jullie weer van de Rick van vroeger kunnen genieten", vervolgt Karsdorp, doelend op zijn fitheid. "Ik hoop zo snel mogelijk. Vandaag speelde ik dertig minuten. Hopelijk is dat volgende keer weer meer. Dat is aan de trainer."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!