Lopez komt om bij auto-ongeluk

Argentijnse media opgeschud door plotse dood van Messi-vertrouweling

9 juli 2014 om 19:06

In Brazilië is woensdag voor de tweede keer in een week tijd een Argentijnse sportjournalist omgekomen. Het gaat om de 38-jarige Jorge 'Topo' Lopez, een vertrouweling van Lionel Messi.

Een week na de dood van journaliste Maria Soledad Fernandez kwam ook Lopez om het leven bij een auto-ongeluk. De Argentijn zat woensdag in een taxi die in São Paulo werd aangereden door een gestolen auto, bestuurd door Braziliaanse minderjarigen. De taxi raakte een lantaarnpaal en daarbij overleed één inzittende: Lopez.

Lopez, die in Spanje woonde, bouwde de afgelopen jaren een vertrouwensband op met Messi. De twee raakten goed bevriend in Barcelona. Ook Diego Simeone kende de Argentijn goed. "Hij was niet alleen een groot journalist, maar ook een vriend. Dit doet veel pijn. Mijn condoleances gaan naar zijn vrouw en familie", reageerde de trainer van Atlético Madrid.

Het is niet bekend of Messi al op de hoogte is gebracht van het trieste nieuws. Argentinië neemt het woensdagavond om 22.00 uur op tegen het Nederlands elftal in de halve finale van het WK. De winnaar van het duel komt zondag Duitsland tegen.